100 процентова истина: Танак подписа с Хюндай за две години

Ойт Танак заменя Тойота за Хюндай

Ойт Танак, който само преди няколко дни спечели световната титла във WRC, официално напуска отбора на Тойота в края на този сезон. Причината: двугодишен договор с Хюндай Моторспорт.

32 годишният естонец и навигаторът му Мартин Ярвеоя се очакваше да продължат с тима на Томи Макинен до преди няколко дни, когато излязоха слухове за вече сключен договор с дуото и корейският отбор.

Първоначално самите Хюндай отричаха това да се е случило, но днес вече стана ясно по официален път, че Тиери Ньовил ще си партнира с настоящият световен шампион.

„За мен е голяма чест да разполагам с възможността да се присъединя към отбора в този вълнуващ за мен период от моята кариера – разясни Танак. – Имам огромен респект към това, което са постигнали Хюндай.

Винаги са разполагали с добър екип и кола, като сега ще е интересно да оценим работата им от вътре.“

Андреа Адамо заяви, че сделката с Танак е показно за намеренията на Хюндай да останат във WRC.

„През целият този сезон сме в много сериозна битка за титлата и привличането на Ойт и Мартин в отбора за сезон 2020 ще ни даде възможността да продължим да бъдем в челото и през следващата година.

„Ойт е невероятен талант, както видяхме всички, впечатляващо бърз и постоянен във всички настилки.“

Адамо потвърди официално и сключването на договор с Дани Сордо, като така от Хюндай разполага с един истински дрийм тим в лицето на Ойт Танак, Тиери Ньовил, Себастиен Льоб и Даниел Сордо. Под въпрос остава бъдещето на Андреас Микелсен и Крейг Брийн, като за в момента Адамо заяви, че е в преговори с тях обмисляйки възможност отново да разчита и на двамата пилоти през сезон 2020.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]