1 на 0 за Танак след супер специалния в Карлстад

Дуото на Тойота От Танак и Яри-Мати Латвала завършиха снощния първи супер специален етап от рали „Швеция“ на първа и втора позиция.

„Хубаво е, че стартираме ралито с две коли в челото, но сме наясно че, ралито започва днес – разясни Том Фолер, технически директор на Тойота. –  Шейкдаунът показа доста добре условията които ни очакват. Направихме някой промени по окачването на колите, за да потвърдим някой работи от предварителните тестове.“

Танак, който както знаете от скоро е пилот на Тойота, записа с три десети по-бързо време от своя съотборник на 1.9 километровото трасе в Карлстад.

„Етапът в Карлстад винаги е бил забавен начин за стартиране на ралито – коментира Танак. – Тази вечер имаше много фенове и определено имаха какво да гледат. Шейкдауна също мина добре за нас. Ще трябва да видим, какви са прогнозите за времето, за да обмислим настройките на колата. Мисля, че можем да запишем още един добър резултат тук, след този на Монте Карло.“

Мадс Остберг и Андреас Микелсен записаха трето и четвърто време с изоставане от 0.6 и 0.9 секунди спрямо лидерите, докато Крис Мийк спря часовника с идентично време, като това на Микелсен.

Тиери Ньовил, Хейдън Падън, Есапека Лапи, Себастиен Ожие и Крейг Брийн затварят челната десетка.