Тиери Ньовил: „Рали Швеция ще бъде трудно рали“

Тиери Ньовил и Николас Жилсул са едни от многото екипажи, които следят изключително отблизо промените в атмосферните условия в околностите на рали „Швеция“.

Липсата на валежи и изключително високите температури създават една доста притеснителна ситуация за всички, още повече че старта на състезанието е едва след няколко дни. Според слуховете организаторите са подготвили зони за смяна на гуми между отсечките Hof-Finnskog и Finnskogen, ако гумите с шипове не проработят както трябва.

„Идеалното рали в Швеция е ралито с много сняг, заледени пътища, големи преспи, перфектните условия за едно снежно рали – коментира Ньовил. – Когато трасетата са добре заледени шиповете създават голямо сцепление и можеш да се движиш с голяма скорост. Разбира се, ако снегът е доста по-малко от миналата година, то това ще усложни провеждането на етапите. Гумите с които участваме тук са високи и тесни, те немогат да функционират добре в макадама.

Липсата на преспи превръща ралито в още по-бързо и по-безинитересно за гледане, затова се надяваме снегът да пристигне в дните от ралито.“

Надеждата за падането на сняг още остава, а ние от BGRallyHD продължаваме да следим ситуацията изкъсо.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2838 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]