Сордо с договор за 7 кръга с Хюндай през сезон 2020

Днес стана ясно че, Хюндай са подписали едногодишен договр с Дани Сордо за сезон 2020.

Испанецът направи впечатляващо представяне през тази година записвайки победа в рали „Сардиния“. Той ще споделя своята кола със Себастиен Льоб, който ще участва в шест кръга през сезон 2020.

„Отборът се превърна буквално в мое семейство и през годините сме споделяли едни фантастични моменти – коментира Сордо за страницата на WRC. – Определено победата в Сардиния беше един от възходните ни моменти, но през годините сме имали доста конкуретни и успорвани ралита.

„Доволен съм че, получих шанса да участвам в седем кръга през сезон 2020.“

Според Андреа Адамо Сордо е показал през този сезон че, е един от най-конкурентните и разнородени пилоти в шампионата.

„Победата му в Сардиния бе страхотно представяне, но въпреки това той ни показа в по-голямата част от кръговете в които взе участие, своята скорост и потенциал. Поради тази причина взехме логичното решение да продължим да работим с него и през следващият сезон“, разясни Адамо.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2756 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]