Макинен: Ние можем да се справим с Ожие в Швеция

Шефа на отбора на Тойота, легендарния Томи Макинен обеща че, ще натиснат още повече петкратния световен шампион в битката за победата на рали „Швеция“.

В Монте японският тим качи два автомобила на подиума, оглавени от Ойт Танак и Яри-Мати Латвала. Резултата за отбора можеше да е още по-добър, но Есапека Лапи направи грешка в последния ден и предаде четвъртата позиция.

Според Макинен двойния подиум в Монте определено няма да бъде най-добрият резултат на тима до края на сезона.

„Това бе най-силния резултат за отбора ни – коментира Макинен. – Условията на това рали не бяха такива на каквито сме свикнали. На рали „Финландия“ бяхме силни, но на Монте сме далеч от това.

„Трудно ще бъде за Ожие да спечели в Швеция, това е нашата територия. Нашите пилоти познават много добре ралито, както и възможностите на колата ни и смятат, че ще бъдат силни. Външните наблюдатели също разсъждават по този начин, но ние сме наясно къде се намираме, като не подценяваме възможностите на конкурентите ни.

„Яри-Мати взе победата в Швеция през миналата година справяйки се доста добре и съм убеден, че през тази ще бъде доста бърз отново. Той иска много да спечели това рали и мисля че, ще разполагаме с много интересна битка между нашите три екипажа.“

Усилията на Тойота в Монте ги възнаградиха с първата позиция в шампионата при конструкторите. За пръв път отбора постигна тази позиция, след като Латвала оглави класирането при пилотите след победата му в Швеция.

„Ако продължим по същият начин в Швеция мисля, че в Мексико ще се справим далеч по-добре от миналата година. Вече разполагаме с информация за условията там и сме работили по двигателя за да може да се справи с високата надморска височина.

„Доста сме уверени и можем да се борим за титлата. Яри-Мати и Ойт  също ще могат да се борят за титлата при пилотите. На Монте показахме, че можем да се борим едновременно и за двата шампионата, както и да качим и трита ни екипажа на подиума.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2833 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]