Крис Мийк повежда в Уелс, заформя се битката на титаните

Крис Мийк и Себ Маршал са лидерите след днешните изпълнени с адреналин сутрешни етапи от рали „Уелс“.

Великобританецът не направи нито една етапна победа в нито един от четирите специални етапа, но пък постояството в неговото темпо му подсигури аванс от 6 секунди спрямо Тиери Ньовил. Той все пак направи една грешка, като се завъртя в SS4 Dyfnan.

В същата отсечка неговият съотборник Ойт Танак се изкачи на второ място възстановявайки се от вчерашната грешка, която го беше изпратила на 13-та позиция в класирането. Естонецът бе най-бърз в етапите Penmachno и Dyfnant, но по-слабото му време в последната отсечка преди обедният сервиз го изпрати на четвърта позиция зад Тиери Ньовил и Яри-Мати Латвала. Разликата между тримата обаче е от 0.5 секунди, което означава че следобедните минавания няма да са никак скучни.

Латвала започна сравнително плахо денят си, като дори направи едно излитане от трасето. С натрупването на километрите се увеличи и неговата скорост спечелвайки етапната победа в SS5 Aberhirnant. Етап, който организаторите трябваше да отменят поради проблеми с публиката, малко след като премина през финиша 13-тият стартирал по трасето автомобил.

Челната петица се затваря от Себастиен Ожие, който се намире на 2.3 секунди зад четвъртият Ойт Танак. Есапека Лапи е на 5.2 секунди зад преките съперници в борбата за титлата и пред Андреас Микелсен с аванс от 6.2 секунди.

Челната десетка се затваря от Тимо Сунинен, Елфин Еванс който удари своят автомобил, и Крейг Брийн.

Лидер в WRC2Pro е Кале Ровампера, докато Пиер-Люйс Льобет е лидер в WRC2. Драматичен момент имаше младият Оливър Солберг, който трябваше да отпадне в SS2 поради повреда в неговото Polo R5 GTI. Солберг баща е на второ място в WRC2 с изоставане от 23.3 секунди.

Времето продължава да е сложно, като очакванията са да се подобри. Първата отсечка стартира в 16:40 ч. българско време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2755 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]