Яри-Мати аут от Рали Германия, Дани Сордо Поема челото след СЕ13.Смъртен Случай на СЕ14.

Снимка:Twitter

Отново голямо разместване на класирането в Рали Германия след СЕ12, Тиери Ньовил излезе от пътя и с отпадането на Яри-Мати.

Спирачният диск на скандинавският пилот се е разкъсал и той бе принуден да напусне надпреварата.

Ньовил извади по голям късмет. Ударът бе в лявата задна част на Форд Фиестата .
„Не можеше да се види завоя, беше доста хлъзгаво. Латвала излезе от пътя на същият завой. Видях спирачният диск на пътя. Опитах се да спра, но бе прекалено късно. Не можах да го избегна, се едно карахме върху лед.”

Ньовил добави: „Ауспухът ми е запушен и губя мощност.”

В лудницата на всички тези проблеми Дани Сордо даде второто най-добро време в СЕ12 и поведе класирането с 1.1сек разлика от Нювил.

„Бе доста хлъзгаво. Доста съм щастлив. Направих доста добра отсечка, но за в момента не искам да коментирам повече, защото времето се влошава. Нямахме никакви опасни моменти”.

Друг който отпадна бе Мадс Осберг, който излезе от пътя в 9-тия километър. Норвежецът излетя в ляв завой и неговата фиеста се забива в канавката.

Таз годишното издание на Рали Германия ще бъде запомнено със смъртният случаи в СЕ14 Panzerplace 2, загиват навигатор и един човек от публиката, автомобилът е Триумф РТ7. За в момента не разполагаме с информация кой е екипажа. Организаторите Обмислят спиране на ралито.

Снимка:Twitter
Снимка: Twitter

Видео:

Паркирането на Яри-Мати заради счупеният спирачен диск.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]