Яри-Мати Латвала признава, че е използвал антидепресанти с години

яри-мати латвала

В края на миналата година бившият пилот и настоящ тим мениджър на Toyota Gazoo Racing публикува своя биография със съдействието на писателя Рика Смоландер-Слоте. В нея се разказва за ключови моменти от личния живот и кариерата на финландеца.

Един от тези моменти е използването на антидепресанти. В книгата се разяснява, че Латвала е имал проблеми с концентрацията и най-вече несправяне със ситуации под натиск. Още от малък се е стремял да бъде изключително перфектен в нещата които е правил. Именно затова при неуспех в него се зараждало чувство на тревога, което на моменти е било почти непреодолимо.

Според книгата Латвала е имал два доста тежки периода през годините му на състезател. Първият му подобен период е стартирал през 2004 г., когато финландецът е бил под сериозно напрежение с неща, като неговата рали кариера, образование и ежедневни проблеми.

Именно тогава той прави и среща със специалист, който му е предложил две възможности за справяне с проблемите му. Едната е приемането на медикаменти, а другата е му чести визити при психолог.

„Не исках да бъда ангажиран с това и избрах медикаментите за справяне с настроението“, коментира Латвала в своята книга. Той също така признава, че е използвал медикаментите до 2007 г. след като посещенията при психолог са започнали да зачестяват.

През 2016 г. той отново прибягва към антидепресантите, когато от Volkswagen Motorsport обявяват, че излизат от световния рали шампионат. За негово щастие този период бива сравнително кратък, след като от Toyota Gazoo Racing го наемат за пилот в техния новосформиран по онова време отбор.

източник: tellerreport.com

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]