Яри-Мати Латвала покори рали Аржентина 2014

10330251_583508211756396_3796566579975625930_n

Финландският пилот буквално разгроми своят съотборник и пилот номер едно във Volkswagen Себастиан Ожие, с преднина от 1 минута и 26,9 секунди . „Миналата година се качих на подиума но не съм очаквал, че ще спечеля това рали. След катастрофата ми в Португалия изгубих своята самоувереност. Ако Ожие беше спечелил ралито шампионатът би станал доста скучен, но за сега поддържаме интригата.“

Латвала също така завоюва деветата поредна победа за отборът на Voklswagen Motorsport, чупейки рекорда поставен от Citroen.

2707_meeke-condor-argentina-2014_4567_592x333
Трети след тях се нареди Крис Мийк, който се качва на подиума за втори път този сезон. Неговият съотборник Мадс Осберг, бе принуден да напусне надпреварата поради болки в ръката си породени от ударът му в камък. Четвърти на 6 минути бе Андреас Микелсен, който отпадна през петъчният ден заради проблем с алтернаторът и така стартира по рали 2. В неделя отново имаше проблем с алтернатора но за радост на неговите фенове успя да стигне до финиша.

Пети завърши Тиери Ньовил, на цели 8 минути от победителя. На белгиецът никак не му бе лесно след проблемите по-рано. В последният ден получи за пореден път дефект в  диференциалът. Неговият съотборник Дани Сордо, постоянно бе преследван от проблеми с турбото и накрая бе принуден да отпадне понеже автомобилът му имаше проблеми с налягането на маслото.

2708_neuville-argentina-2014_3456_592x333

След белгиецът се наредиха Роберт Кубица и Елфин Еванс. Кубици този път заложи на по-сигурното каране и това му се отплати с шестата позиция. Еванс, се движеше с едно сигурно темпо и успя да прибере в сервизният парк своят автомобил непокътнат. Неговият съотборник Мико Хирвонен направи грешка през вторият ден от състезанието и стартира по рали 2. Това не му попречи да запише няколко впечатляващи етапни победи в последният ден от ралито.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]