Яри-Мати Латвала и Елфин Еванс в сериозна битка за победата на рали Корсика

Jari-Matti Latvala (FIN), Miikka Anttila (FIN) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally France - Corsica 2015

Финландците Яри-Мати Латвала/Мика Антила са лидери след втория ден на рали „Корсика”. Екипажът на Volkswagen се опази от грешки и поведе с 2 секунди в генералното. Второто място и с пълни шансове за победата днес са Елфин Еванс/Даниел Барит. Дуото на M-Sport направо лети по френското трасе показвайки невероятна скорост и издръжливост. Съотборниците на Латвала/Антила, Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия са на 24 позиция.

Яри-Мати Латвала: „ Доволен съм от вчерашния първи етап знаех че, трябваше да взема повече рискове от вчера. Вчера бе по-трудно от първия ден, понеже калта по трасетата направи условията много трудни и хлъзгави. Въпреки това успях да намеря правилния ритъм и до края на деня излязох пред Елфин Еванс. Следобедния етап също мина добре за мен, въпреки проблема със скоростната кутия на 15 километра в етапа. Днес ни предстоят още 100 километра и очаквам всеки един от тях с нетърпение.”

click

Елфин Еванс: „ Вчера бе още един много добър ден за нас. Ние нямаме никакъв опит на това рали и никога не сме очаквали че, ще се борим за победата. Малко е разочароващо че, изгубихме толкова много време на Яри-Мати в SS5 през сутринта, но сме доволни от нашето представяне в SS6. Днес ще натискаме, но и не искаме да взимаме непремерени рискове. Днес етапите са много подобни на SS6 и се надяваме да успеем да притиснем Яри-Мати.”

Третата временна позиция след втория ден на рали Корсика е за Андреас Микелсен/Ола Флоене. Третия екипаж на Volkswagen започна ралито доста „плахо” но след съботния ден направиха добри времена и за в момента изостават с 30.8 секунди, което е сравнително малка разлика с оглед изключително дългите специални етапи на това рали.

1483369_684656288251405_2106948962_nКрис Мийк/Пол Найджъл до момента са най-добре представилият се екипаж на Citroen, като англичаните изостават с 53.6 секунди от лидерската битка. „ Вчера бе поредният дълъг ден”, заяви Мийк. „Но отново карахме само два етапа. Това рали няма второ като него. Вчера имахме повече сцепление и трасета с по-голяма консистентност. Успяхме да се изкачим от осма на четвърта позиция. Колата работеше перфектно през целия ден. Точките за които се борим са много важни за конструкторският шампионат, затова е нужно да си свършим работата днес.”

Младия пилот Кевин Абринг и неговия навигатор Себ Маршал изпаднаха от втора на пета позиция, като малкото опит на екипажа зад волана на WRC автомобил си каза думата. Двамата изостават с 1 минута зад лидерите.

Челната десетка се затваря от Мадс Остберг,Хейдън Падън, Бриан Буфие,Стефан Саразен и От Танак.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]