Япония и Чили получават зелена светлина за WRC през 2019

Днес промоутъра на световния рали шампионат обяви официално завръщането на рали „Япония“ в календара на шампионата през следващата година.

Това се случи на пресконфренция снощи, в която организаторите и промоутъра разкриха повече детайли за самото състезание.

Надпреварата ще бъде базирана на основния остров Хоншу, с три вероятни дати за провеждане в средата на септември или ноември, като пълна яснота ще има след събранието на ФИА в Париж на 12-ти октомври.

„Може да обявим една добра новина – коментира Оливие Циесла, директор на пормотъра на WRC. – Ние и организаторите на рали „Япония“ постигнахме споразумение за връщане на Япония в календара на WRC, като първото издание на надпреварата ще бъде през 2019 и ще се проведе за период от четири години.“

За разлика от предишните издания на състезанието, с етапи разположени на остров Хокайдо, новия формат на ралито ще бъде разположен по етапи в голяма близост до планината Фуджи.

Япония далеч не е единственото ново попълнение в календара. Чили получи добра оценка за своето състезание кандидат, като организаторите вече са направили първоначалното плащане към промоутъра на WRC.

С тези две надпревари на прага на WRC, вече се обсъжда, кое състезани от настоящия календар ще трябва да отпадне. Според слуховете всичко сочи към рали „Корсика“ или рали „Германия“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]