Юлиян Телийски и Александър Димитров водя в снежното рали Ковасна

юлиян телийски
Снимки: APIX Драгомир Петров

Българския екипаж на Юлиян Телийски и Александър Димитров (Mitsubishi Lancer Evo IX) са лидерите след края на първия ден в 15-тото издание рали „Ковасна“.

След първите 59,2 състезателни километра Телийски и Димитров водят в класирането с аванс от 3,8 секунди пред аржентинците Пауло Сориа и Марсело Дер Оанесян (Peugeot 208 R2). На трето място е още един екипаж, този на Георги Янков и Цветан Балджиев (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Сутрешните минавания в румънското снежно рали започнаха с етапна победа на Георги Янков/Цветан Балджиев, които оглавиха и класирането с аванс от 7,4 секунди. Във втория етап най-бързи бяха Телийски и Димитров, като атаката им позволи да притисната двата екипажа намиращи се пред тях.

В третия и предпоследен етап за деня Пауло Сориа, записа етапна победа и пое челното място в генералното класиране от Георги Янков. Юлиян Телийски обаче бе доста близо до аржентинеца и след атака и втора етапна победа за деня успя да поеме лидерската позиция.

Назад в класирането най-добре представящият се български екипаж с автомобил с един двигателен мост е този на Георги Гераджиев и Георги Гаджев. Пловдивското дуо се намира на шесто място в генералното класиране и на второ в клас RC4.

Старт в тазгодишното издание в рали „Ковасна“ направи и Никола Мишев (Peugeot 208 Rally4) с навигатор Ангел Башкехайов. Мишев и Башкехайов са на шестнадесети в генералното класиране и четвърти в клас RC4.

Утре от 08:33 ч. стартира и първия етап от последния ден на снежното румънско рали. Резултати на живо можете да следите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3226 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]