Юбилейнотo 40-то Рали Сливен с множество промени и нов сервизен парк

Мирослав Ангелов
Снимка: Илиан Телкеджиев

Множество промени свързани с маршрута и организацията са подготвили организаторите на 40-тото юбилейно издание на рали „Сливен“ (10-12 юни). От АСК „Скорпион“ имат амбицията да сътворят един истински автомобилен празник, като възнамеряват да комбинират най-популярното рали с кръг от родния дрифт шампионат превръщайки за пореден път град Сливен в столицата на автомобилните спортове в България.

Именно поради тази причина организаторите са променили графика на рали „Сливен“ което ще се проведе в дните четвъртък, петък и събота, като неделя ще остане запазен ден за Дрифт „Сливен“. Отделно от това сервизният парк ще бъде преместен от „Битака“ към летище „Бършен“ където ще бъдат разположени едновременно сервизите на участниците и в двете дисциплини едновременно.

Тези промени по никакъв начин няма да ощетят участващите екипажи в ралито, като от АСК „Скорпин“ са убедени, че те ще се сблъскат с едно от най-предизвикателните издание на състезанието през последните сезони. Състезателните километри ще бъдат 170 разделени на единадесет специални етапа, като в програмата се завръщат класиките „Котел“ и „Стара Река“. Именно „Стара Река“ ще бъде и най-дългия етап в ралито с цели 32,5 километра. Историята помни, че множество битки в сливенския балкан са решавани именно из коварните завои на СЕ „Стара Река“.

Най-краткия етап от ралито ще бъде СЕ „Монбат“, който също ще бъде с нова локация премествайки се от ЖП гарата в летище „Бършен“. Церемониалният старт ще бъде в четвъртък вечер на площад „Хаджи Димитър“, в петък са предвидени четири специални етапа, като последните от тях ще бъдат на фарове. Съботния ден ще бъде и решаващия за класирането с цели 115 състезателни километра.

Повече информация за състезанието ще очакваме съвсем скоро, а междувременно прозорецът за подаване на заявки е отворен.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2894 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]