Ще видим ли Hyundai i20 WRC coupé на рали Германия?

Hyundai-I20-WRC-2015-2

От Hyundai Motorsport се оказва, че имат своя собствена концепция за време. На пример смяната на скоростната кутия, към новата с планка (перо) бе обявена за рали „Мексико” но уви, може би ще я видим след месец в аржентинският кръг. Но пък за разлика от това, пилотите на корейският производител успяха да изпробват една нова еволюция на системата за директно впръскване, която според различни източници, не е била от голяма полза.

2015-hyundai-i20-wrc_100484726_mНие от BGRallyHD смятаме, че този „не толкова добър” ъпгрейд и не възможността да спазят предварително обявените си графици, може да се дължи на натовареността на отборът върху едновременното развитие на нов автомобил и актуализацията на актуалната версия, която ако не се „пипне” може и да изостане значително зад Polo R WRC. Това според нас, може би ще удължи дебютът на i20 coupé WRC за някой кръг след рали „Германия” (20-23 Август), както бе обявено преди няколко дни.

Според непотвърдени източници, ¾ от автомобилът е изработен от нулата, което според тях на практика означава, че голяма част от новите компоненти на актуалната кола са несъвместими. Това ни довежда до мисълта, че чисто икономически, корейският производител се е заел доста сериозно да се опълчи на „хегемонията” от страна на Volkswagen.

Дотук добре. Сега можем да направим един анализ на ситуацията, който би ви заинтересувал. Ясно е на всеки фен и журналист, че в базата на Hyundai в Алзенау се работи по новият проект. Вече видяхме тестове и представяне с така нареченото петврато „муле”, базирано на актуалната генерация на i20. Но едно не е напълно сигурно и това е самият модел, на който ще се базира автомобилът. Да, ще кажете,че сте видели снимката му. Но това се оказа, че не е официално предоставена информация на истинският продукт, понеже корейците пазят в голяма тайна все още новият дизайн. Знае се само, че са направени редица тестове с новата кола на затворени врати в строго секретна среда.

Въпросът дали новият автомобил за 2015, ще е с три или с пет врати си остава повече от висящ.

1евентуалното i20 WRC Coupé, представено в Интернет
Hyundai-I20-WRC-2015-3i20 WRC с пет врати, на официалното представяне на отборът за сезон 2015

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3298 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]