Шкода ще се завърне във WRC на рали „Португалия“

141126-skoda-fabia-r-5-concept-car-essen-001

Вече всичко започна да се връзва, както бяхме обявили на нашата Фейсбук страница новото оръжие на Skoda, Fabia R5 вече разполага с нужната хомологация за да взима участия в рали шампионати из целия свят под шапката на FIA. Знаейки това започнахме да се питаме, каква ще е следващата стъпка на чехите. Не след дълго и това стана ясно, от Skoda обявиха своето заводско участие в световния рали шампионат във WRC2, като техни пилоти ще са най-големите им оръжия Ян Копецки и Есапека Лапи. Заместник на Копецки в шампионата на Азия-Пасифик е Понтус Тидеман, който наскоро сключи договор със заводския тим. Чехите смятат да се включат към WRC на рали „Португалия” (24-26 Април).

Последни стъпки

resize

Преди няколко дни от Skoda заявиха, че първото официално състезание на новия автомобил ще бъде на рали „Сумава Клатови”, като зад волана ще бъде Ян Копецки, с цел натрупване на още километри за предстоящото рали „Португалия”. Копецки само веднъж е участвал в португалското рали през 2007 зад воланът на Skoda Fabia WRC завършвайки на 20-та позиция.

Големия висящ въпрос разбира се остава, дали Есапека Лапи ще защити титлата си в ERC през тази година. До момента се тиражират слуховете за няколко участия в кръгове от шампионата с цел подготовка и развитие на автомобилът за WRC.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]