Шкода с важни обновления от януари по Fabia Rally2 evo

AUTO - ERC - RALLY ISLAS CANARIAS 2020
Снимка: FIAERC

От вчера, 4-ти януари Skoda Fabia Rally2 Evo официално получи хомологация за внедряването на изцяло нови компонети, които според чехите „ще подсигурят конкурентноспособността по отсечките в целия свят“.

В обновленията се включват нови карти на двигателя, обновлени дизайни на интеркулера, нов дизайн на изпускателния колектор, по-високи разпределителни числа на скоростната кутия благодарение на които колата вече ще достига до 202 км/ч вместо сегашните 187 км/ч, подсилен диференциал и промени по амортисьорите.

Заедно с това от Skoda са работили по подобряването на надеждността заздравявайки задната ос, както са създали и версия за макадам на устройството им за охлаждане на задните спирачки.

Те също така са разработили „нов вход на маслото и подобрено смазване на турбокомпресора, заедно с намаляване на количеството масло нужно за работа.“

От тази година Fabia Rally2 Evo ще има и пренаредени бутони на волана, обновлени точки за повдигане на купето, както и подобрена защитна система на резервоара.

„Новите разработени части са създадени с целта да подпомогнем продължаването на успехите на нашите клиенти по целия свят – заявява Михал Хрананек, директор на Skoda Motorsport. – Тези компоненти са тествани с помощта на Ян Копецки, Оливър Солберг, Крис Мийк, Понтус Тидеман, Андреас Микелсен и Емил Линдхолм. Именно затова съм убеден, че те ще подпогнат на нашите клиенти да разполагат с още по-бърза и по-надеждна Skoda Fabia Rally2 evo.”

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]