Шкода официално продадоха 300 броя от своята R5

Преди няколко седмици от Шкода обявиха че, са произвели общо 300 броя от двете еволюции на своята Фабия R5.

2015 бе годината в която чехите получиха хомологацията на своята R5, която замести добре познатата ни рали ракета Фабия S2000. И какво заместване само… бивайки най-добрият R5 автомобил на пазара, факт който видяхме съвсем на скоро в рали „Турция“. Във WRC2 категорията доминацията на чешката машина бе доста сериозна.

Шаси номер 300 бе прието от Printsport. Финландски частен тим, който е един от най-близко работещите с чешкият производител през годините. За този отбор са карали пилоти като Есапека Лапи, Кале Ровампера, Оле-Кристиян Вейби и други. Създаден от бившият рали пилот Еро Райконен отбор, има 23 различни шасита произлезли от Шкода, включително и новата еволюция на Фабия R5.

Въпреки доминантната позиция на пазара и по трасетата за Фабия R5, от Ситроен, М-Спорт и Фолксваген не спят и с всеки изминал ден са изключително близо до резултатите на Шкода Моторспорт.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]