Шкода Моторспорт сменя базата си

Днес стана ясно че, от Шкода Моторспорт ще сменят своето местоположение, разполагайки с изцяло собствена инфраструктура.

Дълги години чешкото спортно подразделение се намираше в централния завод на марката в Млада Болеслав. В официалното съобщение до медиите чехите разкриват, че новата база и производство ще се намира в Плази, в покрайнините на Млада Болеслав.

Осното предимство на тази промяна според Шкода е, че ще бъде подобрен значително логистичния процес и най-вече ще бъде намалено времето за доставка на резервни части за техните клиентски и заводска програми. Ако е така, то тази промяна е изключително важна с оглед огромния интерес към автомобила на чехите.

В съобщението си от Шкода разкриват, че освен значително по-голямата работна площ ще могат да сложат под един покрив голяма част от различните си подразделения за дизайн и развитие, като също така ще имат на разположение доста по-голям склад за складиране на резевни части и др.

Както знаете у нас в началото на сезона на рали „Твърдица“ (7-8 Юли), българските фенове ще имат възможността да се насладят на последната версия на Шкода Фабия R5 зад волана на Мирослав Ангелов и неговия навигатор Недялко Сивов.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]