Шефът на Skoda с желание да върне Крис Мийк зад волана

През този сезон северноирландецът Крис Мийк основно се занимава с тестването и подготвянето на следващата еволюция на Skoda Fabia Rally2. Неговия шеф Михал Храбанек разкри, че би искал да промени договора на Мийк от това на тест пилот към договор с фокус върху спечелването на титлата в WRC2.

„Би било интересно да го видим в състезание зад волана на Fabia Rally2 – коментира Храбанек. – Ние сме работили и продължаваме да работи с него. Ние сме доволни от неговата работа и от това как се развиват нещата.“

Храбанек разясни, че ако Мийк се завърне към световната рали сцена то това ще се случи чрез някой от клиентските отбори на Skoda Motorsport. Точно както се случи и с Андреас Микелсен, който разчиташе на поддържания от български механици отбор на Toksport.

„В момента сме фокусирани изцяло върху развиването на тестването на новата кола и до момента не сме коментирали участието му в състезания – допълни Храбанек. – Както знаете Skoda Motorsport вече не се състезава като заводски отбор, затова ако се стигне до участието на Крис в състезания, то ще бъде чрез някой от клиентските ни програми.

„Познавам Крис от много време. Още от времената на IRC, където той караше за нас.“

Междувременно следващата еволюция на Skoda Fabia Rally2 се очаква да види бял свят в средата на следващата година.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]