Шефът на Ситроен Ив Матон, иска да върне Себастиан Льоб във WRC през 2016

5761_matton-port-arg-2015_111_592x333

Според шефът на спортните програми на Citroen Ив Матон, Себастиан Льоб все още има шанс да запише своята десета световна титла в световният рали шампионат. Колегите от „Аутоспорт” Матон в момента планира да разговаря със супер звездата по този въпрос. Въпреки че, французинът има дългогодишна връзка със Citroen, неговият договор в WTCC изтича в края на тази година. Това дава кард бланш на Матон да отправи предложение към Льоб, като вероятността сезон 2016 да стане изключително интересен е доста голяма.

„ Най-голямата слабост на световният рали шампионат е че, за в момента има само двама пилота които могат да спечелят шампионата или пък да печелят състезания продължително. Един от тях е Себастиан Ожие а другият е Себастиан Льоб,” категорично заяви Матон.

5013_Monte-Loeb-2015_627_896x504„ Трябва да поговорим с Льоб относно плановете му за догодина. За в момента той се наслаждава на това с което се занимава в момента. Със сигурност, на моменти може би не се наслаждава, когато не печели състезания. Но това е нормално за шампион от неговият ранг, той винаги ще иска да спечели във всеки уикенд, още повече поради факта че, в WTCC конкуренцията е много сериозна и голям брой пилоти имат сериозни шансове за да печелят състезания. Със сигурност му е доста по-трудно от колкото в WRC. Ние може да си говорим за много неща, както и за завръщането му към рали шампионата, но едно е сигурно той няма да бъде заинтересован от пълен календар.”

Себастиан Льоб на скоро направи тестове зад волана на Peugeot 2008 DKR, като шансовете да се включи в Дакар догодина са доста вероятни. Обаче, за да може французина да участва ще трябва да се откаже от WTCC поради сериозният ангажимент, който изисква Дакар. Така че, вероятността да заложи на не пълна WRC програма заедно с рали рейд състезанието е на масата.

20140283058_HIRVONEN

Друг негов колега със сравнително по-големи шансове да вземе участие в дакараското приключение е Мико Хирвонен. Финландецът вече навъртя тестови километраж зад волана на Mini All4Racing на отборът X-Raid, като се очаква да вземе участие в испанското офроуд състезание „Баха Арагон”. Интересно е да отбележим и слухът за финландеца че, е възможно да бъде ангажиран от Томи Макинен за разработването на Toyota Yaris WRC.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]