Шейкдаун и първи впечатления от екипажите на рали България

DSsC_0071

Днес от 13:00 ч. на отсечката до село Бели Искър се проведе шейкдаунът на рали „България” 2014. Екипажите бяха посрещнати от едно доста променливо и непредсказуемо време, което според прогнозите се очаква да се влоши значително. Най-бърз бе екипажът на Глобул РТ Крум Дончев/Петър Йорданов, двамата направиха най-добро време от 01:58.9 мин.

Крум Дончев: „ Наблюдавайки шейкдаунът забелязвам, че всички състезатели са много добре подготвени. Смятам, че състезанието ще се реши най-вече от метеорологичните условия и дългите отсечки, както и подборът на гумите ще бъде също важен.”

Плътно следвани от заявеният екипаж само за националният шампионат Пламен Стайков/Рафи Кадир с най-добро време от 02:01.7 мин. Трето най-добро време даде украинският екипаж Александър Салюк/Иевген Червоненко. Миналогодишните победители на рали „България” направиха най-добро време от 02:04.01.

С четвърто време приключи шейкдаунът за Игнат Исаев/Милен Илиев. ”Радвам се, че въпреки кризата в това състезание са автомобили и пилоти от класа, както и лидерът от ЕРТ шампионатът. Както каза Крум, подготвени сме за всякакви метеорологични условия”– заяви Игнат Исаев по време на последната пресконференция преди началото на състезанието.

Лидерът в ЕРТ, Войтех Щайф/Франтишек Ройноха (Subaru Impreza STI) даде пето най-добро време на така непредвидимият шейкдаун.

IMGaP4958Войтех Щайф: „ Изненадахме се от метеорологичните условия, очаквахме да бъде по-топло от Чехия. Не сме подготвени за тях, в началото на състезанието ще подходим внимателно и ще се опитаме да увеличим нашето темпо.След като опознахме отсечките и настилката, се надяваме да успеем да влезем в челната петица.”

На живо

От телевизия Евроком и уебсайтът webcafe.bg, ще излъчат на-живо етапите СЕ 7 Радуил 1 15:15ч. и СЕ 8 Самоков 18:01ч.

 

IMGP49a59

 

Видео от шейкдаунът

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]