ШАМПИОНСКИЯТ АВТОМОБИЛ НА ТОДОР СЛАВОВ БЕ НА ПОКАЗ В ЦЕНТЪРА НА ВАРНА

Снимки: Живко Димитров

Жителите на град Варна имаха възможността да се насладят отблизо на шампионския автомобил на Тодор Славов – Renault Clio R3. С този автомобил варненецът постигна най-добрите си постижения, включително и третото място в JWRC през 2010 година.

Организаторите на планинско “Тодор Славов” от АСК “Флат-Аут” и “Шумен Аутоспорт” създадоха специална промозона пред църквата “Успение Богородично”, в която освен автомобила на Тодор Славов са изложени още две състезателни машини.

Така организаторите целят да представят предстоящото състезание през този уикенд на жителите и гостите на град Варна, като им предоставят възможността да се докоснат отблизо до автомобилния спорт.

Трасето, по което ще се проведе надпреварата, е повече от познатото „Аладжа Манастир“, което през годините също е приемало планинския шампионат на България.

Състезателният уикенд започва на 9-ти септември, седмица след рали „България“, с официална церемония по откриването от 12:00 часа пред хотел „Адмирал“ в к.к. Златни пясъци, а по-късно, от 14:00 часа, стартират и трите тренировъчни манша. В неделя трите състезателни манша ще започнат от 10:30 часа.

Освен стандартните събития и дейности около едно състезание, организаторите от АСК „ФЛАТ-АУТ“ са подготвили фен зона на легендарното „т-образно“ кръстовище, както и телевизионен екран, на който ще се излъчва живо предаване от почти цялото трасе.

Официално списъка със заявените участници ще стане ясен на 07.09.2023 в сайта на състезанието линк. Можете да последвате и официалните профили на състезанието в Facebook и Instagram.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]