Чешката федерация с национален отбор в ERC

Чешката федерация по автомобилен спорт ще подкрепи цели три автомобила с млади чешки таланти през тазгодишният сезон от Европейският рали шампионат, като така подчертава очакванията ни с дебел шрифт за един доста интересен сезон 2017 в ERC.

Чешката федерация (ACCR) ще се заеме с новата си програма по сходен на Опел Моторспорт и Пежо Спорт начин, като така ще дадат изключително важен тласък в кариерата на Доминик Брош, Ян Черни и Филип Мареш.

„Ние сме търсили различни начини да подкрепим млади талантливи пилоти от доста време, като от този сезон решихме да създадем специален проект за пилоти и навигатори подкрепяйки ги  в  Европейският рали шампионат за младежи- заяви заместник председателят на чешката федерация Томаш Кунц. – Този шампионат е идеална платформа за навлизащите в спорта нови имена, като им помага да натрупат изключително важен опит и им подава голяма ръка за тяхната бъдеща кариера.“

Черни, който е двукратен шампион в ERC 2WD, ще седне зад воланът на Шкода Фабия R5 и ще участва в новосформираната категория JERC U28. С оглед опитът на 26 годишният пилот и неговите резултати, се очаква да бъде един от фаворитите който ще грабне наградата от пълно финансиране за участие в кръг от световният рали шампионат зад волана на WRC 2016 автомобил догодина.

Брош и Мареш ще се борят в JERC U27 категорията зад волана на Пежо 208 R2 и превръщайки се в истинска заплаха за Дани Попов и Григор Григоров, които работят по подсигуряването на бюджет за участие в ERC шампионата през тази година.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]