Четири починали след инцидент на рали в Унгария

Четири души са починали, а още осем са били ранени след тежък инцидент на асфалтовото рали „Esztergom-Nyerges“ в Унгария.

Skoda Fabia Rally2 се врязва в публиката, след като изгубва контрол при второто минаване през етапът „Lábatlan – Bajna“.

От автомобилната федерация на Унгария са обявили, че на място са били изпратени осем линейки и четири хеликоптера. За съжаление, четири души са починали на място. Ранени са били още осем души сред които и две деца.

„Автомобилната федерация на Унгария (MNASZ) отправя своите съболезнования към семействата и роднините на пострадалите. От MNASZ и със съдействието на органите на реда сме започнали разследване на причините довели до този инцидент“, обявяват от унгарската федерация.

За съжаление, рали спорта за пореден път показа колко може да бъде опасен и колко отговорно трябва да се отнасяме към него.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]