Четвърто място за Ангелов в ERT и шесто за Стратиева в ERT2 на състезанието в Ескишехир

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев завършиха на четвърта позиция в генералното класиране на рали „Ескишехир“ (Evofone ESOK Rally), докато Екатерина Стратиева и Георги Аврамов достигнаха до шестото място в ERT2 и 17-тото в генералното класиране.

Вчерашния втори ден от турския кръг на ЕРТ зона Балкани бе маркиран от усложнени условия породени от дъжд, което превърна трасетата в едно истинско предизвикателство.

Това обаче не попречи на лидера Бурак Чукурова/Ведат Бостанджъ да открие деня с етапна победа увеличавайки авансът си пред своите преследвачи. В следващия шести етап Бугра Баназ и Гюркал Мендерес направиха сериозна атака, която им помогна да излязат начело в класирането с аванс от 6,9 секунди пред Чукурова/Бостанджъ. До края на ралито Баназ и Чукурова си размениха по две етапни победи, като въпреки усилията на пилота на BC Vision Motorsport Бугра Баназ взе победата в първия кръг от ЕРТ зона Балкани. Разликата между двамата в края на надпреварата е от 10,7 секунди.

На трето място завършиха Юмит Кан Йоздемир/Ботухан Мемишязъджър, които не се поддадоха на атаките на Мирослав Ангелов и Георги Гаджев. Разликата между двата екипажа е от 27,9 секунди в полза на турския екипаж.

По-назад в класирането Екатерина Стратиева и Георги Аврамов (Peugeot 208 R2) видимо се опитаха да притиснат намиращите се на пето място пред тях Тансел Карасъ/Юксел Карасъ (Ford Fiesta Rally4), но в крайна сметка турския екипаж им се изплъзна завършвайки ралито с аванс от 7,8 секунди пред дуото на „Астра Рейсинг“. Въпреки това екипажът завърши състезанието с усмивки.

After the stop 🛑 on last SS from @esok_tr Just happy faces 😀🚘😀 #esokrally #happyface #enjoythemoment

Публикувахте от EKATERINA STRATIEVA в Неделя, 25 април 2021 г.

Следващият кръг от ЕРТ зона Балкани е рали „България“, което трябва да се проведе в дните 14-16 май.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]