Часове преди старта на рали Сардиния Тиери Ньовил спечели шейкдауна

Тиери Ньовил и Мартейн Видаеге оглавиха класирането на днешния шейкдаун от рали „Сардиния“, следвани от Есапека Лапи/Яне Ферм и Елфин Еванс/Скот Мартин.

Най-бърз в самото начало на шейкдауна бе Есапека Лапи, като също така бе и единствения пилот който се пусна по трасето с пълен комплект от меката смес на гумите на Pirelli. Само и единствено Такамото Катцута реши да пробва с кръстосани мека и твърда смес, докато другите пилоти преминаваха с изцяло твърдата смес на италианския производител на гуми.

Зад челната тройки се нарежда Пиер-Люис Лубе бивайки най-бързия пилот на Ford M-Sport записвайки с 1,6 секунди по-слабо време от това на Тиери Ньовил. Кале Рованпера и Крейг Брийн са с пето и шесто време, докато Гас Грий записа седмото време. Великобританеца бе единствения пилот, който премина през трасето четири пъти в опит да се възползва до последно от възможността да настрой своя автомобил.

Дани Сордо се оплака за пореден път от стабилността на своя Hyundai i20 N Rally1 и записа десето време зад Такамото Катцута и Адриен Формо. Извън десетката остана От Танак, който направи само едно минаване преди да получи повреда в двигателя на своя автомобил принуждавайки се да се отправи към сервизния парк. В профила си в социалните мрежи от Hyundai Motorsport разкриха, че автомобила на естонеца дори се е запалил, но за щастие без никакви щети. Според заместник шефа на отбора Жулиен Монсет проблема е бил в двигателя, но не е нещо притеснително.

Първия етап от рали „Сардиния“ е тази вечер от 19:08 ч. и ще може да се гледа в България по телевизия Max Sport 4.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]