Хюндай ще представят колата за 2017 на „Монца Рали Шоу“

Хюндай Моторспорт ще разкрият най-новата си WRC машина – i20 WRC, на известното „Монца Рали Шоу“ в специален евент за медиите на пистата на 1 декември.

След като бъде представен автомобилът, той ще бъде изложен по време на уикенда в сервизния парк на състезанието. Заедно с това един от екипажите на отбора ще вземе участие в състезанието зад волана на чисто новия Хюндай i20 WRC.

„Вълнуваме се да ви съобщим, че чисто новата ни кола за сезон 2017 ще бъде официално представена на 1 декември, ден преди началото на „Монца Рали Шоу“- заяви Мишел Нандан, директор на отбора. – Това е невероятно мероприятие с изключително важна локация в „Храма на скоростта“ – „Монца“.

„Новите правила означават по-широки и по-мощни автомобили. Ние ще покажем един автомобил и ще участваме в ралито с още една от новите ни коли – i20 WRC за сезон 2017.“

Валентино Роси е един от най-редовните участници в надпреварата

В последните години „Монца Рали Шоу“ се превърна в доста сериозно състезание, в което през последните години взимат участие над 80 екипажа от цяла Европа.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]