Хюндай ще ухажват Ойт Танак

Ойт Танак, който е един от фаворитите за титлата през тази година, вече започна да диктува пазара на пилоти с оглед сезон 2020. Това определено е прецеден, след като през последните 20 година ако не се казваш Себастиен, шансовете да те искат всички са минимални.

Стана ясно че, от Хюндай имат интерес към естонеца чийто договор с Тойота изтича в края на този сезон. Слуховете за евентуално оглеждане на Танак за смяна на отбора също дойдоха, именно заради проблемите на Yaris WRC с хидравликата, които го извадиха от сигурна победа на рали „Сардиния“.

„Мисля че, за някой като Танак ще трябва да разполагаш с доста пари, а аз незнам дали ги разполагам – коментира Андреа Адамо, по повод интереса на неговият тим. – Ако разполагам с парите определено бих наел всички топ пилоти в шампионата. Аз си плащам да печеля шампионата а не да върша работата на промоутъра.“

Ако Танак реши да премине при корейският тим определено ще разстресе отбора на Тойота в краткосрочен план. Въпреки това, японците определено гледат напред в бъдещето. Не е тайна че, от следващият сезон Томи Макинен ще разполага с детето чудо Кален Ровампера. Очакванията са 18 годишният финландец да напусне отбора на Шкода в края на този сезон и да започне своята WRC кариера още от рали „Монте Карло“.

Също така японецът Такамото Катсута също се очаква да седне зад волана на WRC автомобила на Тойота отново и през сезон 2020.

Ако Танак реши да остане, Крис Мийк и Яри-Мати Латвала ще трябва да се борят за оцеляването си, ако искат да продължат да бъдат с отбора.

Като цяло условията на пазара на пилоти са, както следва: Ожие и Лапи продължават да бъдат със Ситроен и през 2020, Ньовил подписа договор за още два сезона с Хюндай, докато Дани Сордо, Андреас Микелсен и евентуално Крейг Брийн ще трябва да се борят за местата си или да се договорят за такива в други отбори. Елфин Еванс и Тиймо Сунинен за сега остават с М-Спорт.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]