Хюндай с програма за развитие на млади пилоти в WRC

10825_ChewonLim-Development-2017_002_592x333

От Хюндай Моторспорт стартираха програма за развитие на млади пилоти, като първи от схемата ще се възползва кореецът Чуон Лим.

Лим и навигаторът му Мартин Вудаеге ще вземат участие в четиринадесет европейски състезания, включително и последното асфалтово рали за сезона в WRC рали „Германия“ (17-20 Август).

Програмата на корейците следва стъпките на тази на Тойота Газу Рейсинг. Такамо Катсута и Хироки Арай получиха възможността да карат в WRC2 през този сезон с оглед плановете на Тойота да внедрят японски пилоти в световният рали шампионат.

33 годишният Чуон Лим има шестгодишен опит в пистовите надпревари, но до подсигуряването на рали програма с Хюндай се стига благодарение на телевизионно шоу през 2015 на име „Рали” в което Лим се преборва с 5 000 участници. Така Лим прекара миналата година работейки с отбора в Германия.

„Колата е доста по-мощна и е със задвижване на четирите колела, което означава че трябва да се адаптирам за да извадя най-доброто от себе си- коментира Лим преминаването към R5 автомобил. – Всеки път когато се кача в колата ще научавам все повече, но това е нашата цел.

„През миналата година направих голям прогрес. Най-важното нещо за мен е да науча да правя възможно най-прецизните записки.“

Ален Пенасе е впечатлен от възможността за бързо адаптиране от страна на Лим и признава че, това е една от причините да бъде избран като победител в телевизионното шоу.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]