Хюндай с обяснение за липсата на Микелсен в Корсика

Директора на спортната програма на Хюндай Моторспорт, Андреа Адамо заяви че, решението му Микелсен да не вземе участие на рали „Корсика“ е изцяло базирано на това, отбора да разполага с най-добрия избор от екипажи.

Първоначално Микелсен трябваше да вземе участие през целия сезон в WRC, като мениджърският му екип доста подробно подготви детайлите по договорът му. Въпреки това обаче, от Хюндай решиха да ротират екипажите си.

Изключването на Микелсен означава че, корейският тим ще заложи на Себастиен Льоб, Дани Сордо и Тиери Ньовил за участието си в легендарното френско асфалтово рали.

Решението на Хюндай определено бе много изненадващо, като дори някой от отборите в WRC заявиха че, решението да не кара Микелсен е глупаво.

„Плащат ми за да взимам решени и за това правя – коментира Андреа Адамо, който наследи поста от Мишел Нандан. – Трябва да правя всичко най-добро за отбора и гледайки екипажите с които разполагаме на хартия Льоб, Сордо и Ньовил са много силни пилоти на асфалт.

„ Изключително много съм се фокусирал върху шампионата при конструкторите. С удоволствие бих бил доволен ако спечелим пилотската титла, но при конструкторите е най-важна за нас.“

Въпреки че, няма да видим Микелсен в Корсика, норвежеца ще бъде ангажиран с подготовката за хомологация на новите части по колата на макадам.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]