Хюндай с ключови промени по своята R5-тица

От Хюндай разкриха, че предстоят да бъдат направени едни от най-важните ъпгрейди по i20 R5 с цел да „притеснят“ установените лидери при R5-тиците.

Шкода Фабия R5 и Форд Фиеста R5 от дълго време доминират на пазара, докато Ситроен, Фолксваген и Протон ще представят своите концепции през този сезон.

През миналата година i20 R5 взе титлата в новосформирания шампионат TER, но въпреки това най-доброто представяне на корейската бегачка е подиум в WRC2.

Промяната в променливите времена на клапаните и обновеният мап на мотора означава, че корейците са използвали своя последен жокер, който разрешава промени по хомологацията в рамките на две години от вписването и.

Заедно с тези промени от Хюндай ще разполагат от 1-ви март с подобрено окачване и нови настройки на диференциала.

С нашите усилия и тези на клиентите ни се стремим винаги да се борим в челото на който и да е шампионат – коментира Андреа Адамо, мениджър на департамента отговарящ за клиентските програми на Хюндай. –  Това бързо темпо на развитие на R5 категорията означава, че трябва да работим постоянно  за да гарантираме един конкурентен продукт.

„Последните промени са най-важните, които сме правили от дебюта на колата и ще ни дадат на клиентите за пореден път възможността да печелят състезания и шампионати по целия свят.

„През този сезон нашите клиенти се състезават в голяма разнообразност от шампионати, затова трябва да сме сигурни, че те ще разполагат с нужната техника за да се борят за победи.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]