Хюндай продължава и през хибридната ера на WRC

След много въпросителни за бъдещето на Hyundai в световния рали шампионат в крайна сметка корейският тим остава и през следващия сезон въвличайки се в новата хибридна ера на WRC.

„Удовлетворени сме от това, че ще можем да поемем към бъдещата подчертана посока от страна на ФИА и промоутъра на шампионата – разяснява Андреа Адамо. – Ние ще разработим нашия автомобил върху модела i20 N, който сам по себе си е вдъхновен от нашите знания от WRC. Като двукратни шампиони ние приведстваме това ново предизвикателство и очакваме с нетърпение да развием знамето на Hyundai към тази нова ера.“

Hyundai Motorsport участват в световния рали шампионат от вече осем поредни години, като зад себе си имат две титли при производителите и по настоящем разполагат с едни от най-силните екипажи. В периода 2000 и 2003 г. бе първият им и далеч по неуспешен щурм на WRC.

Екипът воден от Андреа Адамо разполага от известно време с хибридния модул, като най-вероятно вече са започнали активно работа по разработването на своя Rally1 автомобил.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]