Хюндай потвърди Тиери Ньовил за пилот номер едно.

снимка: Crash.net

Хюндай предприе наистина един доста смел ход след като обяви че белгийският пилот Тиери Ньовил ще бъде техният пилот номер  едно.

Шефът на Хюндай Моторспорт, Мишел Нандан призна :„ Наистина съм въодушевен да представя Нювил като водещ пилот в нашият отбор за WRC. Тиери прави един фантастичен сезон 2013, в който се доказа като един от най-интересните млади пилоти в WRC. Неговата скорост, умения и динамичен подход към ралитата, го прави идеалният пилот за нас.”

Ньовил, заедно с неговият навигатор Никола Жилсул, ще се качат зад волана на новият i20 WRC  с който е запланувано да вземат участие във всичките 13 кръга през сезон 2014.

Ето какво коментира и Ньовил:”Вярвам че този отбор е точно за мен защото е млад и с дългосрочни амбиции за успехи в шампионатът. От много време изявявам желание да бъда част от конструкторски отбор. Бях впечатлен от инфраструктурата на отборът, техният подход към програмата и техният ясен потенциал. Надявам се че моят двугодишен опит в WRC ще бъде от полза за отборът докато работим заедно. Знам че имаме да научим много през първият ни сезон, но съм уверен в бъдещите ни успехи заедно.”

През неговите две години зад волана на WRC автомобил, Ньовил е взел участие в 32 ралита и завърши 7-ми през 2012-та. Доброто му представяне в Италия, Финландия, Германия и Австралия и две трети места в Мексико и Гърция го поставиха на втора позиция в шампионатът зад Себастиан Ожие.

 

Инфо: Crash.net.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]