Хюндай: На нито един от нашите пилоти не гарантираме пълен сезон 2018

От отборa на Хюндай признаха, че изборa им на пилоти все още може да претърпи промени, като на нито един от четирите им пилота не е гарантирано все още цял сезон през 2018.

Шефът на отбора Мишел Нандан, потвърди, че ще вземат участие с три автомобила i20 Coupe WRC през следващият сезон, което ще принуди отборa да „върти“ своите пилоти на ротационен принцип.

Желанията им според думите на Нандан са Тиери Ньовил и Андреас Микелсен да участват във всичките кръгове, но подчертава, че още не е потвърдено дали ще се случи така. След думите на Нандан очакванията за Сордо и Падън са да си разменят третата кола.

„Да, Тиери и Андреас имат договор в който пише, че ще участват във всички ралита догодина, но всичките ни пилоти имат такава клауза – коментира Нандан. – Нямаме възможност да разполагаме с четири коли догодина заради бюджетът ни, но е вероятно да можем в определени състезания да го направим. Затова определено двама от нашите пилоти ще трябва да си споделят една и съща кола.

„За сега е планирано Тиери и Андреас да стартират във всичките ралита, но трябва да разгледаме обстоятелствата защото всичко може да се случи.“

Преди няколко дни на рали „Уелс“ от Хюндай взеха участие с четири коли, но Сордо и Падън трябваше да излязат встрани след пристигането на Микелсен в отбора, който се справя по блестящ начин.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]