Хюндай назначават за технически директор човекът стоящ зад Polo WRC

Преди няколко дни от Hyundai Motorsport обявиха, че са наели Франсоа Ксавиер Демейсон (FX) за ролята на технически директор на отбора.

Французина е една от легендарните фигури в рали спорта, след като той участва пряко в разработването на WRC автомобилите на Subaru, Peugeot и Volkswagen, а до скоро той бе технически директор и на Williams във Формула 1.

Най-успешният проект на FX е и Volkswagen Polo R WRC с който немския производител на автомобили печели световната титла при конструкторите от 2013 до 2016 години. През няколкото сезона Polo R WRC успя да спечели 43 от 52 състезания в които взима участие.

Освен, че ще бъде ключова фигура по разработването на Hyundai i20 N Rally2 той ще подпомага работата на изпълнителния директор на Hyundai Motorsport Шон Ким и директора Сирил Абитебул с които ще работят по структурирането на програмата на корейския тим.

Изключително съм развълнуван от това да започна работа за Hyundai Motorsport. Ясно е, че тима има много голям потенциал в света на моторните спортове. Очаквам с нетърпение бъдещите инициативи и най-вече спортната програма за електрически автомобили„, коментира Демейсон.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]