Хюндай местят тестовата си база във Финландия

Тиери Ньовил (2)
Снимка: Hyundai Motorsport

След изключително важните промени по мениджърския екип на Hyundai Motorsport, включително и такива в мениджмънта на клиентските програми, от няколко дни насам стана ясно, че корейския тим е преместил тестовата си база от Алзенау (Германия) на 60 километра от Ювяскюля в Ямса(Финландия).

Това обаче не означава, че корейския тим се мести изцяло във Финландия. Според новия правилник на ФИА отборите имат правото да преместят своята тестова база на друга локация, като това е част от промените породени от внедряването на хибридната технология в автомобилите.

„От ФИА направиха промени които ни позволиха да имаме една база плюс още една за тестване на системите на автомобилите ни. Именно поради тази причина решихме да се преместим във Финландия. Причината зад това решение е, че Финалдния е добра локация постоянна тестова база,“ разяснява заместник директора на отбора Жулиен Монсет.

По този начин от Hyundai Motorsport ще бъдат съседи на Toyota Gazoo Racing, които още от самото начало са базирани в близост до етапите от рали „Финландия“. Дали тази промяна ще помогне за подобряването на новия i20 Rally1 тепърва ще разберем.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]