Хюндай и Тойота с интерес към Крис Мийк

Отборите на Хюндай и Тойота показаха своя интерес  към Крис Мийк, който преди няколко дни бе запратен перманентно на скамейката до края на сезона от Ситроен.

Както знаете причината за отстраняването на Мийк бе поради „големият брой катастрофи“, като последната в Португалия бе доста жестока.

Все още Мийк не е давал своя коментар по темата, но източници на английското издание Autosport твъдят че, 38 годишния пилот на Ситроен е много разочарован и ядосан от решението на шевроните.

Шансовете му да продължи да се състезава до края на сезона са изключително малки, като евентуално неговата цел за да се завърне би била сезон 2019 или към края на настоящия, когато пазара за пилоти е активен.

Според Ален Пенасе, Мийк има още много да покаже.

„За сега нямаме връзка с него, но това ще зависи от условията на пазара за пилоти – коментира Пенасе. – Неоспоримо е че, Мийк е пилот който може да печели ралита, той е много бърз, но и много непостоянен. Наблюдаваме това през цялата му кариера, която през годините бе в множество възходи и падежи.

„Ние имаме винаги в предвид свободните пилоти на пазара, но на този етап е рано да се каже какви ще са нашите решения.“

Пенасе също смята че, празното място на Мийк в Ситроен би заинтересувало Дани Сордо и Хейдън Падън, които карат през този сезон с частични програми за Хюндай.

„През миналата година Ситроен не представляваха никаква заплаха, докато през тази постигнаха добри резултати. Ние разполагаме с Дани и Хейдън , които са с ограничени програми и ако някой им предложи пълен сезон със Ситроен вместо седем ралита с нас, те определено ще бъдат заинтересовани.“

След новината за „изгонването“ на Крис Мийк, Томи Макинен заяви, че има интерес да говори с пилота за потенциално бъдещо партньорство.

От страна на М-Спорт, Малкълм Уилсън заяви, че „тъжен“ за загубата на един британски пилот в WRC и за сега е доволен от пилотският си състав.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]