Хюндай гледат към победата в Хърватия

Мисията на Hyundai Motorsport е да запише втората си победа през сезон 2021 в третия кръг от шампионата. Това обаче няма да бъде лесна задача имайки предвид темпото на i20 Coupe WRC на асфалт, спрямо конкуренцията в лицето на Toyota Yaris WRC.

Въпреки това нито екипажите на Toyota, нито тези на Hyundai имат опит в базираното в Загреб рали.

„Арктик Рали Финландия ни върна във формата в която трябва да се намираме, като отбор – коментира Андреа Адамо. – Сега ние трябва да продължим със същото темпо и в Хърватия, както и занапред. Важно е да имаме постоянство на всякакви условия през годината за да можем успешно да защитим титлата си за пореден път.“

И трита екипажа на корейският тим преминаха през предварителните тестове за рали „Хърватска“, като заедно с това взеха и участие в рали „Санремо“ в Италия, където Крейг Брийн взе победата зад волана на i20 R5. През последните месеци точно тази подготвителна програма започна да дава доста сериозни резултати, подпомагайки значително увереността на пилотите на дадената настилка.

„Никога не съм бил в Хърватска, нито съм гледал видео от там. Затова състезанието е изцяло ново за нас. Надявам се да бъде едно истинско асфалтово рали. Чувал съм, че етапите са много интересни и предизвикателни. Изглежда, че ще бъдат много малко асфалтовите ралита през този сезон и ние имаме нужда да бъдем силни на тази настилка“, обяснява Ойт Такан.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2894 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]