Христо Манолов спечели Мемориал „Валерий Великов“

Христо Манолов взе победата в първия кръг от националния шампионат по планинско изкачване Мемориал „Валерий Великов“. Шуменецът бе безапелационен и в трита манша, като и трите му минавания стопираха часовника на 1 минута и 48 секунди.

„С всеки следващ манш давах все повече газ, защото исках да спечеля – коментира Манолов. – Организацията на състезанието ми хареса, това е може би  най-добре организираното планинско. Много професионалисти влагат много труд. За сезон 2017 се надявам да успея да покрия целият календар от планинският шампионат. Имам желание да взимам участия и на рали.“

На второ място завърши Юлиан Телийски, който сборно от трита манша изостана от Манолов с 11.980 секунди. Пилотът на „Дунев Рейсинг“ имаше проблеми в съботният тренировъчен ден, но въпреки това той успя да запише доста добри времена в трита състезателни манша в неделя. Телийски взима и първото място в клас HC2.

Сливенският рали пилот Георги Василев завърши на трета позиция в генералното и на втора в HC2, побеждавайки след доста близка битка Мартин Сурилов. Двамата рали пилоти спретната едно атрактивно шоу и битка, която зарадва феновете.

„За мен и трита манша минаха нормално и без проблеми – разясни в пресконференцията Василев. Моята цел бе да разуча колата, която за планинското бе без рестриктор и значително по-бърза. Относно организацията от планинските надпревари карам в две от тях с голямо удоволствие и това са „Валерий Великов“ и „Българка“ в които професионализмът е на високо ниво. За сезон 2017 ще се опитам да взема участие в три ралита: едно в Румъния, задължително в Сърбия и „Стари Столици“ в края на сезона.“

Петко Манолов (Subaru Impreza) завърши на пета позиция в генералното и на втора в HC1, следван от Стефан Стоев (Honda Civic). Стоев бе пилотът с най-добро представяне при автомобилите с един двигателен мост постигайки най-добро време от 1 минута и 57.750 секунди. Нашето интервю с него можете да видите от тук.

Челната десетка се затваря от Ивелин Чапанов (Renault Clio), Йордан Тодоров (Citroen Saxo), Александър Димитров (Citroen Saxo) и Христо Атанасов (Citroen C2).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]