Хората зад звездите от рали „Корсика“

Топ екипажите от WRC разполагат с едни от най-популярните имена в рали спорта за да им помогнат при разгадаването на така трудните условия на рали „Корсика“. Това са така наречените „gravel crews“, които представляват екип от пилот и навигатор преминаващи възможно най-късно през етапите, преди да бъдат затворени за преминаване, с цел описване и съобщаване на екипажите моментното състояние на трасето.

През миналият уикенд Себастиен Ожие разчиташе на Симон Жан-Жозеп и Джак Бойере, а От Танак на Мартин Кангур и Кулдар Сик. Елфин Еванс използваше баща си Гундаф и известният Фил Милс.

В Хюдай, Хейдън Падън използваше услугите на австралиецът Брандън Рийвс с партньор бъдещия му навигатор Себ Маршал. Тиери Ньовил разчиташе на Бруно Тири и Жулиан Виал, докато Дани Сордо използва услугите на Енрике Гарсия и Пабло Маркос.

Пилотът на Ситроен Крис Мийк се възползва от услугите на Стефен Уитфорд и Дерек Браниган, докато Крейг Брийн за пореден път разчиташе на Мико Хирвонен и Андрю Хайес. Стефан Лефевр имаше на разположение французина Алекс Бенге и Томас Чауфре за да му помогнат.

При Тойота спомагателните екипажи бяха изцяло финландски. Тони Гардемайстер и Яке Хунканен помагаха на Яри-Мати Латвала. На Юхо Ханинен помагаха Йони Ампуя и Мики Хейкила.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]