Хеттрик за Николай Грязин в Латвия

AUTO - ERC - RALLY LIEPAJA 2021
Снимки: FIAERC

Николай Грязин и Константин Александров спечелиха рали „Лиепая“ записвайки своята трета поредна победа в макадамовото рали. Двамата заедно със своето Polo GTI R5 завършиха надпреварата с аванс от 17,3 секунди пред Крейг Брийн и Пол Нейгъл, които се качват за пръв път на подиума разчитайки на гумите MRF.

„След проблемите ни в Полша на края сме на първо място тук – коментира 24 годишния Грязин. – Свършихме добра работа, нямахме проблеми, нито направихме грешки. В последната часто то състезанието можех да се отпусна и просто да гледам да завърша. Всеки в отбора се справи добре и е хубаво да спечели в почти домашното си рали.“

На трето място завърши Алексей Люкянук с навигатор Димитри Еремеев, които увеличиха авансът си в битката за шампионата с девет точки. Зад тях с изоставане от 25,9 секунди завършиха Ефрен Ярена и Сара Фернандес. Андреас Микелсен и Ола Флоене затварят челната петица бивайки и най-добре представилият се дебютиращ в латвийската надпревара екипаж.

След третото място в домашното си рали в Полша пилотът на ORLEN Мико Марчик продължи със силен резултат и в Латвия благодарение на шестото си място, докато Оле Кристиян Вейби завърши на седма позиция. По-късно младия норвежец бе дисквалифициран след като неговия автомобил не успя да премине успешно през техническия преглед след ралито. Причината за това е, че техническата комисия са установили, че неговия автомобил е с модифицирано задно крило.

Финландецът Ерик Пиетаринен се изкачи на седмата позиция пред Ерик Цайс, който успя премине от 15-то до 8-мо място. Челната десетка се затваря от Емилио Фернандез и Симоне Темпестини, който получи глоба от 250 евро заради неправелно облечен механик в зоната за презареждане.

Следващия кръг от европейския рали шампионат е асфалтовото „Рали ди Рома Капитале“, което стартира на 23-ти юли.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]