Хейдън Падън с победа на рали Отаго зад волана на i20 AP4

8406_HaydenPaddon-Otago-test-2016_001_896x504

Младият пилот на Hyundai – Хейдън Падън, за пореден пети път взима победата в новозеландското рали „Отаго“. Кивито за пръв път седна зад волана на специално изработеният прототип i20 AP4.

hyundai-i20-ap4-hayden-paddon-2016-4Този автомобил е базиран на i20 WRC от 2015-та година, но с промени по шасито и един сравнително различен 1.6 литров турбиниран двигател, който отговаря на националната новозеландска хомологация AP4. Самият автомобил е подготвен от не кой да е а от Марк Педер, известен с уникалното си чудовище Peugeot 208 Maxi Rally с което взима участие в австралийският рали шампионат.

8407_HaydenPaddon-Mexico-2016_002_592x333„Само бяхме опознали около 30 процента от етапите, защото голяма част от тях бяха нови или карани на обратно, което бе едно добро предизвикателство за нас“, заяви Хейдън Падън. „Винаги е трудно да караш с голяма скорост, след като си минал само по веднъж на опознаването по етапите. Разликата с етапите които познавахме от преди си бе доста голяма.

Колата задмина очакванията ми. Нашият екип работи усилено за да подготви колата и до самият шейкдаун имахе проблеми с нея, които за радост успяхме да отстраним. В сравнение с миналогодишната стандартна WRC кола, AP4 е значително по-бърза.“

След заявените пилоти в рали „Отаго“, бе и естонецът Марко Мартин. Мартин, който е бивш пилот на Ford във WRC успя да завърши на четвърта позиция зад волана на Ford Escort MK II.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3298 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]