Хейдън Падън спечели супер специалния етап в Карлщад

Хейдън Падън и Джон Кенард спечелиха супер специалния етап по улиците на Карлщад. Кивитата преминаха през 2,23 километровата отсеча със смесена настилка за 1 минута и 45,6 секунди.

„Като цяло карането ни беше спокойно. Не карахме на лимита, можеше да сме по-бързи, но решихме да не го правим“, коментира Хейдън Падън.

Етапът, който преминаваше през паркинга на верига магазини Bauhaus, които са и спонсори на надпреварата, бе сравнително хлъзгав поради дъжда който се изсипа порано. В асфалтовата част това се оказа голяма предизвикателство за екипажите, които преминаваха през него с гуми и окачване за макадам.

С второ най-добро време е Мадс Остберг, който изостана с 0,3 секунди. Зад него се наредиха Мартинш Сескс, Симоне Темпестини и Джон Армстронг, който се събраха в разлика от 1,6 секунди спрямо Хейдън Падън.

По драматичен начин се разви минаването на Петер Солбер. Неговото Polo GTI R5 се подпали и той премина през голяма част от трасето с пожар изпод колата. За щастие нямаше щети и той успя да се добере до сервизния парк без проблеми.

Същинската част от рали „Скандинавия“ стартира днес от 08:51 часа българско време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]