Хейдън Падън се цели в участие с Rally1 автомобил през сезон 2023

Победителя в WRC2 категорията в рали „Нова Зеландия“ и бивш заводски пилот на Hyundai Motorsport Хейдън Падън се надява да вкара в своята програма за сезон 2023 участие зад волана на Rally1 автомобил.

Основната цел на кивито през сезон 2023 ще бъде участие в WRC2 категорията зад волана на i20 N Rally2, но заедно с това възнамерява да вземе поне една участие с Rally1 автомобил.

„Перфектния сезон би бил пълна програма в WRC2 и няколко участия с Rally1 – коментира Падън. – Има хубави ралита в които мисля, че ще се справим добре. Надпреварите в Португалия, Сардиния или Мексико, този тип технични състезания със средни скорости са такива в които имаме опит.

„В такива състезания може да успеем да разчитаме на стартовия ред да ни помогне с оглед отсъствието ни зад волана от толкова време насам.“

През последните години Падън остана верен на Hyundai, като проектът му за електрически рали автомобил се превърна в истинска сензация в Нова Зеландия.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]