Хейдън Падън поведе след втория ден на рали Сардиния

6137_HaydenPaddon-Italy-2015_001_896x504

Екипажът на Hyundai Хейдън Падън/Джон Кенард записаха своите имена в историята, като първите новозеландци повеждали в рали от WRC извън своята страна. За техния успех подпомогна изборът им на гуми в сутрешните минавания вчера, като екипажа избра да сложи твърдата смес отпред и меката отзад, поради валежите от през нощта. Заедно с това можем да добавим и добрата им стартова позиция, до обедния сервиз екипажа на Hyundai водеше с 23 секунди преднина пред Яри-Мати Латвала/ Мика Антила, следвани от Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия на 2.1 секунди.

Себастина Ожие: „Какъв фантастичен ден. Доста съм доволен от нашето представяне. Денят стартира добре, с перфектно предвиждане на времето от нашите синоптици. Колата бе перфектно, както и работата на Жулиен. Хейдън Падън се справи много добре, респект! Никак няма да е лесно за да го настигна, но като най-близкият му съперник ние сме добре позиционирани.”

Яри-Мати Латвала: „ Условията бяха всякакви, но не и лесни. Отсечките бяха добре, но много тесни и технични. Сутрешния дъжд означаваше че, трябваше да се адаптираме към доста хлъзгави условия. Следобед успях да намеря своя ритъм и да дам добри времена, въпреки лошият ни късмет със спукването на гума и загубата ни от около 20 секунди. Въпреки това нищо все още не е свършило, рали „Сардиния” е едно от най-дългите в шампионата и всичко може да се случи. Поздравления за Хейдън Падън, той направо летеше!”

Jari-Matti Latvala (FIN), Miikka Anttila (FIN) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Italia Sardegna 2015

Следобедните минавания си бяха едно истинско изпитание за екипажите. Латвала и Антила успяха да наваксат част от изгубеното си време но удар в камък на SS9 им коства спукана гума и 20 секунди от общият им актив, така двамата завършват края на втория ден на трето място с пасив от 17.0 секунди пред лидерите Падън/Кенард. Проблемите на финландците обаче дойдоха, като добре дошли за световните шампиони Ожие/Инграсия и те направиха доста силна атака в оставащия специален етап завършвайки на 8.8 секунди зад лидерите в края на деня. Третия екипаж на Volkswagen Андреас Микелсен/ Ола Флоене вървяха доста добре, докато не счупиха своето окачване след удар в дупка още във втория етап на вчерашния ден. „ 500 метра преди финала на Grighine Nord ние ударихме камък след един ляв бърз завой. Ударихме задно дясно колело счупвайки окачването, което се „довърши” в следващия специален етап. Днес продължаваме да натрупваме опит в това толкова тежко рали.

2015 World Rally Championship / Round 06 /  Rally d'Italia Sardegna // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein

Четвъртото място вчера бе за От Танак и Райго Молдер, двамата също заложиха на четири твърди гуми през сутрешните минавания, но благодарение на тяхната стартова позиция не успяха да изгубят много време. Следобед, бе доста по-благоприятен за тандемът, след като двамата направиха етапна победа в SS7 Mont’e Prama. В края на вчерашния ден техния пасив е от 31.3 секунди. Зад екипажа на M-Sport на почти минута са единствения оцелял в топ 10 екипаж на Citroen Мадс Остберг/ Джонас Андерсон. Двамата подходиха по идентичен начин, както колегите им от M-Sport към гумите. Въпреки това екипажа не е имал проблеми. Проблеми имаха техните съотборници Крис Мийк/ Пол Найджъл, двамата отпаднаха още в първата отсечка за деня, след излитане от трасето, което им коства ралито. По последна информация екипажа няма да стартира по рали 2 днес.

Втория екипаж на Hyundai и лидери на отбора Тиери Ньовил/ Николас Жилсул завършиха вчерашния ден на шеста позиция с пасив от почти две минути зад своите съотборници в челото. На SS3 двамата спукаха гума, но за тяхно съжаление те бяха тръгнали със само една резервна гума и трябваше да не натискат, това им коства изключително много време заедно с грешния им избор на гуми. Полякът Роберт Кубица отново отпадна, но този път поради удар в бетон.

2015 World Rally Championship / Round 06 /  Rally d'Italia Sardinia // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein

Челната десетка се затваря от Мартин Прокоп, Лоренсо Бертели, Пауло Андреучи и Елфин Еванс. За Еванс и Барит вчерашния ден не бе никак лесен, след като получиха повреда в задния диференциал, което се превърна в три минутен пасив до края на деня.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]