Хейдън Падън на крачка от участие в WRC2

Хейдън Падън
Снимка: RedBull Content Pool

Преди няколко дни излезе информацията, че Хейдън Падън е на крачка от това да сключи сделка за участие в WRC2 през сезон 2022.

Според информацията целта на новозеландеца е двугодишен договор зад волана на Hyunda i20 N Rally2.

„Rally2 е най-реалистичната възможност – заявява победителя от рали „Аржентина“ 2016 пред Dirtfish. – Естествено искам да участвам с Rally1 автомобил, но ще трябва да се завърна подобаващо и затова работим усилено за програма през следващия сезон.

„Още не сме подсигурили всичко, но ако погледнем назад към историята с PWRC и SWRC има възможност дори и за късно начално на сезона. Това ще ни даде повече време да подсигурим финансирането ни.

„Именно това правим в момента. Работим заедно с Hyundai Нова Зеландия, които са ни подкрепяли и в добро и в лошо през годините.“

Кивито признава, че е имал възможността да се завърне по-рано в WRC категорията с ограничена програма зад волана на i20 Coupe WRC.

„Четири участия. Имах възможността да направя нещо, но това щяха да бъдат епизодични участия, а и COVID попречи сериозно на плановете ни“, допълва бившия заводски пилот на Hyundai Motorsport.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]