Хейдън Падън желае да се превърне в първия новозеландец спечелил титлата в ERC

Снимки: FIAERC

35 годишния Хейдън Падън обяви своето участие в европейския рали шампионат на ФИА през този сезон. Новозеландеца ще си партнира отново с Джон Кенард, като двамата ще са зад волана на Hyundai i20 N Rally2 карайки за тима на BRC Racing.

Взехме решението да се фокусираме върху ERC поради няколко ключови причини – коментира Падън. – Първо, бюджетът е доста по-постижим за нас, като същевременно ще се състезаваме на в един шампионат на доста високо ниво. Второ, от лична гледна точка да се бориш за победа в генералното класиране е доста по-интересно за мен от колкото да се бориш за победата в подкатегория.

В момента се намирам в различен период от моята кариера и ERC изглежда като добра възможност да продължим развитието на Hyundai NZ Rally и PRG (Paddon Racing Group) в Европа.

Падън също така смята за много важно партньорството му с италианския производител на газови уредби за автомобили BRC, които от дълги години имат собствен отбор с който се състезават в Италия и Европа.

За нас е много важно партньорството ни отбор от ранга BRC Racing Team с които се надяваме да постигнем нашите цели“, допълва бившият пилот на Hyundai Motorsport WRT

Задачата на Падън обаче няма да е никак лесна. Пилоти като Мадс Остберг и Понтус Тидеман имат също желанието да се намесят в битката за титлата в ERC през сезон 2023 и определено ще направят живота на кивито доста труден. Първото състезание от ERC е макадамовото рали „Сиерас де Фафе“, което ще се проведе в дните 10-12 март.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3253 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]