Хейдън Падън е най-бърз на шейкдаунът в Испания

P-20151022-00152_News

Новозеландецът Хейдън Падън, „отпразнува” своето сключване на тригодишен договор с Hyundai с най-доброто време на шейкдаунът днес в Испания. Кивито измина 2.94 километровата отсечка с две стотни от секундата по-бързо от Себастиан Ожие, докато Роберт Кубица изостава на още десет стотни зад волана на своята Fiesta WRC.

„ Въпреки че, етапа не показва условията на ралито това бе добър шанс да проверим дали колата работи както трябва”, заяви Хейдън Падън.

„ Ние ще натискаме здраво утре на макадама. Имаме добра стартова позиция, затова трябва да се подсигурин да се възползваме максимално от това и да се опитаме да сме максимално близко до челото. Ние изпитваме затруднения относно конкурентноспособността тук, но все пак трябва да се почне от някъде.”

От Танак е с четвърто време, следван от Дани Сордо и Яри-Мати Латвала с пето и шесто време. Крис Мийк изостана с 15 секунди, но ирландецът по-скоро забавляваше публиката правейки донъти. Неговия съотборник Кхалид Ал Касими удари своя автомобил, но се размина само с повърхностни щети.

Тази вечер стартираме рали „Испания“ с откриващия специален етап в Барселона. Вие нашите читатели ще можете да гледате на живо от нашата страница от 19:00 ч. Ето и линк.

Позиция Пилот Кола Време
1. Хейдън Падън Hyundai i20 2min 07.5sec
2. Себастиан Ожие Volkswagen Polo R 2min 07.7sec
3. Роберт Кубица Ford Fiesta RS 2min 07.8sec
4. От Танак Ford Fiesta RS 2min 08.6sec
5. Дани Сордо Hyundai i20 2min 08.8sec
6. Яри-Мати Латвала Volkswagen Polo R 2min 09.5sec
7. Андреас Микелсен Volkswagen Polo R 2min 09.7sec
8= Елфин Еванс Ford Fiesta RS 2min 10.3sec
8= Тиери Ньовил Hyundai i20 2min 10.3sec
10. Мадс Остберг DS 3 2min 10.5sec

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]