Ханинен повежда в рали Мексико

Пилотът на Тойота Юхо Ханинен и неговият навигатор Кай Линдстрьом поведоха в рали „Мексико“ след две минавания през първият етап от състезанието разположен на площад Сокало в Мексико сити.

В сравнително мокри условия Ханинен успя да постигне най-доброто време повеждайки в генералното класиране с общо време (от двете минавани) от 3 минути и 37.2 секунди зад волана на Ярис WRC. Така финландецът, който има само три точки в сметката си през сезона до момента, повежда в класирането с 1.6 секунди пред втория От Танак.

На трето място след първият етап от рали „Мексико“ се намира Крис Мийк с изоставане от едва 1 секунди зад Танак. Пилотът на Ситроен е следван от Тиери Ньовил и Хейдън Падън, които се намират на четвърта и пета позиция.

Въпреки че, Себастиен Ожие записа най-бързото време от всички пилоти при второто си минаване, това не му достигна за да излезе на чело в класирането и за сега световният шампион ще трябва да се задоволи със шестата позиция в генералното класиране.

Дани Сордо и Яри-Мати Латвала заварят челната осмица, докато лидерът в WRC2 Понтус Тидеман е на девета позиция.

SS1

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]