Хавиер Пардо е най-бърз в квалификацията на рали Азорски острови

Снимки: FIAERC

Хавиер Пардо (Skoda Fabia Rally2 evo) записа най-доброто време в днешния квалификационен етап от рали „Азорски острови“. Испанеца успя да прескочи румънската надежда Симоне Темпестини преминавайки през 4,37 километровата отсечка с 0,1 секунди по-добро време.

„Направих добро минаване, но етапа си беше предизвикателен“ – коментира 25 годишния испанец, който малко по-късно на церемонията по избиране на стартовата позиция Пардо избра да стартира пети. – Не съм първи по етапа, но не съм и в края където ще има доста кал и изровен макадам. Уверен съм в колата, тя работи добре и имам добър ритъм.

Избора на стартова позиция ще се окаже от изключителна важност за развитието на надпреварата през уикенда. Основната причина зад това е очакванията за дъжд и през двата дни.

Ако вали много, то тогава ще е добре, че сме първи – коментира Луис Виларино, който завърши на 18-та позиция в квалификацията и си избра да стартира пръв по трасето. – Ако не вали то ще имаме много големи проблеми. Въпреки това, не трябва да се мисли по този начин. Трябва да се поемат рискове в рали спорта.“

Записалия второто най-добро време в квалификационния етап днес Симоне Темпестини избра да стартира трети зад Рикардо Теодосио. Третия най-бърз пилот Ефрен Ярена ще стартира от 12-та позиция.

Миналата година стартирахме 16-ти при условия на дъжд, затова смятам, че сме на прав път. Не мисля, че ще имаме проблеми и ще стартираме от добра позиция – разяснява Ефрен Ярена. – Искаме да спечелим това рали. Задачата ще е трудна, но сме оптимистично настроени.

Първия етап от рали „Азорски острови“ стартира от 11:18 ч. българско време. Цялото рали може да го гледате на живо от платформата WRC+на световния рали шампионат.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]